Pretraži ovaj blog

nedjelja, 13. svibnja 2012.

Tech Tehnologija

Znanost se brzo razvija, sve se brže primijenjuju znanstvena dostignuća u praksi, pa sam evo ovaj post posvetio tehnologiji kao jednom od ključnih čimbenika koji pokreće organizacijske promjene.

Usvajanje novih tehnologija i prilagođavanje organizacije njihovoj primjeni predstavlja izazov za menandžment poduzeća. Poduzeća mogu pratiti razvoj novih tehnologija i planski ih primjenjivati a time i planski provoditi organizacijske promjene koje s tehnologijom dolaze ili pak mogu biti prisiljene uvesti sasvim novu tehnologiju.

Nove tehnologije podižu konkurentsku sposobnost i s tržišta se istiskuju poduzeća koja tehnološki zaostaju. Ideju za ovaj post  sam pronašao  u jednom članku (http://www.vecernji.hr/vijesti/bakterije-koje-jedu-zeljezo-buducnost-proizvodnje-racunala-clanak-406806).
Tehnički-tehnološki razvoj eskponencijalno raste, nove tehnologije potiču promjene u znanjima i vještinama zaposlenih, svakodnevnim aktivnostima menadžera, u sposobonosti organizacije da odgovori na promjenjljive zahtjeve kupaca itd. Mislim da se možemo složiti kako tehnologija olakšava poslovanje i svakodnevne aktivnosti koje obavljamo, poput komunikacije s drugima i sl.
No ima li tehnologija nešto i negativno što za sobom donosi ?! 

Toliko informacija od mene vezano za tehnologiju :D nadam se da ćete ostaviti koji komentar sa svojim mišljenjima na dolje navedena pitanja. ;););)

Ako se usmjerimo na članak, mislite li da će ljudi biti dovoljno jaki i sposobni za kontroliranje i upravljanje onime što će proizvesti u budućnosti??? Koje promjene bi takva tehnologija mogla potaknuti?

1 komentar:

  1. Jako dobar post :) Ja osobno smatram da tehnologija ima svoje prednosti, ali i mane. Danas u poduzećima tehnologija zamjenjuje rad ljudi, zbog čega se smanjuje broj zaposlenika jer oni više nisu potrebni.

    OdgovoriIzbriši